Avantazhet e makinave elektrike

Koha po vjen për makinën shumëpritur, efikase të gjitha-elektrike. Teknologjia është duke u përmirësuar me shpejtësi dhe, sipas disa prodhuesit, konsumatorët së shpejti do të ketë disa modele për të zgjedhur nga. makina elektrike kanë disa avantazhe mbi makina benzinë-powered. Megjithatë, në qoftë se automobila elektrike duan për të fituar mbi konsumatorët, ata do të duhet për të kapërcyer disa pengesa poshtë rrugës.

1: ekologjikisht miqësore
disa avantazhe ekonomike dhe mjedisore të dalë jashtë. Makina elektrike të reduktuar varësinë nga nafta e huaj, dëmtimin e mjedisit dhe ndotja e ajrit. Pa nevojën për benzinë apo naftë, pronarët elektrike-makinave nuk vuajnë nga çmimet më të larta të benzinës. Në të kundërt, pronarët e makinave elektrike janë shpenzuar ekuivalentin e rreth 60 cent per gallon për të drejtuar automjetet e tyre.

2: Efikasiteti
makina elektrike janë shumë më efikase në krahasim me makina benzinë-powered. Motore elektrike të përdorur shumicën e energjisë së tyre të depozituara për të çuar makinën; një motor benzinë përdor në mes të 20 dhe 30 për qind të energjisë së saj të ngrohjes për të lëvizur makinën, ndërsa sistemi ftohës dhe sistemet e shter zhduket pjesën tjetër.

3: Burimi i energjisë Disponueshmëria
makina elektrike mund të ngarkuar bateritë e tyre nëpër shitore elektrike në shtëpi. Në varësi të llojit të baterisë, ajo mund të marrë nga 10 minuta deri në katër orë mesatarisht të ngarkuar me një gamë të midis 50 dhe më shumë se 100 milje.

4: Pak Mirëmbajtja
Me një dizajn shumë më të thjeshtë motor në krahasim me motorët me djegie të brendshme, makina elektrike kërkojnë mirëmbajtje pak dhe të zgjasë shumë më gjatë. Si çmimet shkojnë poshtë, ata janë duke u bërë më të arritshme për të konsumit mesatar. Që nga janari i vitit 2009, modelet aktuale makinë elektrike varg në çmim prej $ 11,700 në $ 109,000.


Ora Post: Maj-15-2017
WhatsApp Online Chat !